Femei active pentru integritate şi responsabilitate - comunicat de presă

Într-o lume în care egalitatea de şanse rămâne, din păcate, mai mult un concept care doar sună bine, în realitate femeile fiind încă discriminate, tot mai multe organizaţii, dar şi instituţii de învăţământ, au înţeles că trebuie să se implice şi să schimbe lucrurile. Pentru a veni în sprijinul acestora, Asociaţia Română pentru Transparenţă, în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, a demarat proiectul "Femei active pentru integritate şi responsabilitate". Cursurile pentru calificarea în comerţ au început deja, iar, astfel, doamnele au ocazia să acumuleze cât mai multe informaţii despre acest domeniu atât de necesar în prezent, dar şi să dobândească aptitudinile practice de care au nevoie.

Asociaţia Română pentru Transparenţă, cunoscută pentru seriozitatea cu care se implică în proiecte sociale alături de instituţia haretistă, a dovedit, de-a lungul timpului, că are experienţă în domeniu şi poate dezvolta bune practici şi cu ocazia altor demersuri vizând egalitatea de şanse a femeilor în societatea modernă.

Iniţiatorii doresc să ajute doamnele şi domnişoarele să aibă acces egal pe piaţa muncii, dar şi să se bucure de mai multe oportunităţi de angajare.

În prezent, pentru primele grupe de cursante, activităţile de predare au loc în Bucureşti la sediul din str. Fabricii, 46G şi în Craiova la sediul din str. Vasile Conta, nr 4.

În cadrul proiectului, Universitatea Spiru Haret implementează cursurile de calificare pentru lucrător în comerţ – nivelul I care vor însuma 120 de ore de teorie, completate cu 240 ore de activitate practică. Cursurile oferă participantelor posibilitatea obţinerii unor competente utile pe piaţa forţei de muncă, acoperind o tematică complexă, adaptată realităţilor economice specifice domeniului comercial la ora actuală.

Pe parcursul întâlnirilor, formatorii – profesori cu experienţă în domeniu – asigură un mediu de învăţare interactiv, care pune accentul în mod echilibrat atât pe însuşirea noţiunilor teoretice, cât şi a aptitudinilor practice atât de necesare în prezent în domeniul specific comerţului.

Sunt asigurate premise pentru dezvoltarea capacităţii a 450 de femei de a-şi înfiinţa şi conduce propria afacere şi formarea lor pentru a deveni promotoare ale integrităţii şi responsabilităţii în mediul privat.

În lunile următoare, cursurile vor fi organizate şi în alte locaţii: Bucureşti Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud Est şi Nord Est.

Proiectul "Femei active pentru integritate şi responsabilitate cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Investeşte în oameni Axa prioritară 6.