Femei active pentru integritate și responsabilitate - comunicat de presă

Universitatea Spiru Haret continuă proiectele europene destinate femeilor

Meseria este brăţară de aur, iar de acest lucru s-au convins tot mai mulţi români, în special tinerii. După ce îşi tocesc coatele pe băncile facultăţilor, la final, găsirea unui loc de muncă se dovedeşte de multe ori o misiune dificilă.

O dovedesc şi cifrele, şomajul în rândul acestei categorii fiind de peste 25%. Situaţia este chiar mai dură în rândul femeilor, rata de ocupare cât şi salariile lor fiind mai mici decât cele ale bărbaţilor.

Pentru a veni în sprijinul acestora, Universitatea Spiru Haret în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Transparenţă, implementează proiectul "Femei active pentru integritate şi responsabilitate".

Într-o lume în care egalitatea de şanse rămâne, din păcate, mai mult un concept care doar sună bine, în realitate femeile fiind încă discriminate, tot mai multe organizaţii, dar şi instituţii de învăţământ au înţeles că trebuie să se implice şi să schimbe lucrurile.

Recunoscută pentru preocupările sale în domeniul social, demonstrate şi prin multitudinea de proiecte europene în care este implicată, Universitatea Spiru Haret în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Transparenţă, implementează acest nou proiect.
Iniţiatorii doresc să ajute femeile să aibă acces egal pe piaţa muncii, dar şi să se bucure de mai multe oportunităţi de angajare.

Concret, 450 de tinere au şansa să participe la un program de calificare în mai multe meserii, cum ar fi lucrător în comerţ şi un altul de formare în antreprenoriat.

Universitatea Spiru Haret, organizează programul de calificare lucrător în comerţ, asigurând o cât mai bună implementare. Instituţia haretistă a dovedit, de-a lungul timpului, că are experienţă în domeniu şi a dezvoltat bune practici şi cu ocazia altor proiecte vizând egalitatea de şanse a femeilor în societatea modernă.

Documente necesare pentru înscriere:
1. Formular înregistrare în grupul ţintă,
2. Declaraţie prelucrare date personale,
3. Declaraţie de apartenenţă grup ţintă,
4. Copie CI,
5. Copie certificat naştere,
6. Copie certificate căsătorie (în cazul schimbării numelui),
7. Copie după ultimul act de studii absolvite sau copie după foaia matricolă (dacă nu există diplomă de Bacalaureat),
8. Adeverinţă medicală cu specificaţia clinic sănătos pentru curs,
9. Adeverinţă privind statutul pe piaţa muncii.

Proiectul "Femei active pentru integritate şi responsabilitate" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, pe tema incluziunii Sociale.

Dacă îndepliniţi condiţiile enumerate mai sus, puteţi solicita detalii suplimentare la adresa fair@spiruharet.ro